Misterije

Megaliti u Sibiru

Ruski naučnici su na području južnog Sibira, tačnije na planini Garnaja Šorija otkrili megalite teške više od 3.000 tona! Granitni blokovi obrađeni takvom preciznošću da između njih ne može da se zavuče ni „žilet“, predstavljaju pravu zagonetku za stručnjake. Ruska ekspedicija je na području južnog Sibira otkrila megalite teške preko 3.000 tona, građevine iz ranog kamenog ili kasnog bronzanog doba.

Ovo će mnogo uticati na dosadašnja naučna tumačenja, jer ne postoji način na koji naučnici sa dosadašnjim teorijama mogu da objasne kako su ljudi u kamenom i bronzanom dobu, za koje je „dokazano“ da su živeli primitivno, mogli da stvore građevine koje je gotovo nemoguće sagraditi najmodernijom tehnologijom.

Kada je doktor Valerij Uvarov, vođa naučnog tima paleontologa i NLO istraživanja Nacionalne akademije za bezbednost, objavio fotografije koje je napravila ekspedicija koja je istraživala područje planine Garnaja Šorija (Gornaя Šoriя) u južnom Sibiru, postalo je jasno da mi o našoj prošlosti znamo vrlo malo.Na fotografijama sa planine Garnaja Šorija, vide se granitni blokovi obrađeni takvom preciznošću, da između njih ne može da se zavuče ni „žilet“.

Uvarov je uveren da je reč o veštačkim građevinama, jer granit u prirodi u takvom obliku ne može da se nađe.

Kada je Uvarov objavio detalje ovog neverovatnog otkrića, pojavile su se brojne spekulacije da je u pitanju prirodni fenomen. Međutim, niko nije mogao da objasni kako se 3.000 tona težak monolit pravilno naslagan našao na 1.100 metara visine.

Izvor: globalno.info

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Također pogledajte
Close
Back to top button