Politika

GLAS ABDULAHA SIDRANA DALEKO SE ČUJE: “Dinastija je prošlost, a Bakiru ne pada na um da napusti stranku; ‘Osmorka’ je samo stupila na cestu koju je…”

(…) asfaltirala SDA.

Sinoć je na Face TV-u gostovao akademik Abdulah Sidran.

“Dinastija je svjesna da je prošlost, ali ima snagu da odlaže svoj odlazak. Bakiru ne pada na um da napusti stranku. Stranka bi možda imala šansu da se vrati kao izborni favorit. Javna preduzeća, kapitali, protok novca su još uvijek u rukama SDA i na tome je zasnovana odlučnost da se vlast ne prepusti ako se baš ne bude moralo. Nemoguće je da je neko ko je izašao iz rata s 20 KM sada vlasnik lanca hotela.

U Srbiji jednog četnika na vlasti može smijeniti samo veći četnik od njega.

Izbori u BiH su bili inventura 30-godišnjeg rada SDA. Taj popis se loše pokazao po SDA. Ima li šta da nije prodato?! ‘Osmorka’ je samo stupila na cestu koju je asfaltirala SDA.

Sam sebi ću za života napraviti spomen sobu koja će biti otvorena za javnost. Ja sam komunističko pastorče. Sad bih poš’o u šumu za nekim ako bi se pokazalo da je to to. U meni i dalje živi partizančić Boško Buha ili Čegevarin nasljednik.

Postupci naših susjeda su za psihijatriju.

Mnogi pravnici vjeruju da je sudija Perić iz aspekta procesnog prava ispravno postupio u predmetu ‘Memić’. Perić je tokom presude u predmetu ‘Respiratori’ rekao da nema dovoljno dokaza da znamo ko je Asim. Pa više ljudi u Bosni zna ko je Asim nego ko je Sidran.

Nisam sretan kadrovskim rješenjima Osmorke. Prethodnike vlasti treba riještii svih poluga moći.

Pogledajte kompletan razgovor koji je sa Sidranom vodio Senad Hadžifejzović.

Izvor: (Face.ba)

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button